Hee Cultuurfonds, ik wil geven aan cultuur zodat meer makers kunnen aanvragen.

Steun cultuur vanaf 3 euro per maand

Word donateur

De impact die we maken

Bekijk meer projecten
Zoek het zelf uit 2

Kinderen enthousiast maken voor wetenschap en ze wegwijs maken in biodiversiteit lijkt een hele opgave. Maar Natuurmuseum Brabant doet het! Niet met één, maar met twee tentoonstellingen. Beide exposities zijn op zichzelf al interessant, maar wanneer ze gecombineerd worden, bieden ze een diepere en completere ervaring.

Op zoek naar je innerlijke wetenschapper
  • natuur
Landelijk
Foto 2 Geopark hgv Valleikanaal Grebbelinie

Rivieren, stuwwallen, bos, heide en zand.  Het burgerinitiatief Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht zet zich in om de gehele Heuvelrug door Unesco gekwalificeerd te krijgen als Geopark.

Burgerinitiatief voor natuurbehoud
  • natuur
Utrecht
Maxresdefault

Bij het Festival of the Drums draait alles om de krachtige en ritmische wereld van drums, trommels en percussie.

Viering van ritme
  • muziek
Flevoland
Setovera 4

De besónjere veurdrach Erik of 't klein insektebook van toneelvereniging Setovera bringt 't tiedloze verhaol van Godfried Bomans tot laeve.

Erik of 't Kleine Insectebook
  • theater, dans en film
Limburg
Ivn natuurontdekkers header

Op kamp in de natuur. Het klinkt als iets wat iedereen zou moeten kunnen ervaren, toch? Helaas is dit niet altijd het geval. Voor sommige gezinnen is dit simpelweg financieel niet haalbaar.

Iedereen mee op kamp
  • natuur
Landelijk
Luister we eten 2

Bijzondere borden die muziek maken, bestek dat met je communiceert, en een tafel die tegen je praat. En boven op die tafel: gerechten die je niet alleen proeft, maar die al je zintuigen prikkelen. Het klankdiner Luister, we eten is veel meer dan gewoon uit eten gaan.

Een pratende tafel
  • theater, dans en film
Landelijk
19540200 RVS voor de Beeldengroep Concordia 1248x884 1

In de 20ste eeuw stonden Nederlandse beeldhouwers voor een bijzondere uitdaging: ze zochten naar een manier om hun diepgewortelde geloof in God uit te drukken in een samenleving die steeds meer werd gekenmerkt door secularisering. Een van de meest opvallende figuren die deze fascinerende zoektocht belichaamde, was de beeldhouwer René van Seumeren.

De kunst van het hakken
  • beeldende kunst
Utrecht
Maria Magdalenakerk Goes

Zeeland staat op het punt geschiedenis te schrijven met een toffe nieuwe culturele samenwerking. Een ambitieus project genaamd 600 jaar kerk(ont)wijding. 

Zeeuwse Ode aan Erfgoed
  • muziek
Zeeland
Ensemble groepsfoto

Onterecht wordt er soms gedacht dan de vrouwenemancipatiestrijd pas in de vorige eeuw is begonnen. In 16e eeuw streden vrouwen al (muzikaal) voor hun vrijheid.

Muziek bevrijdt
  • muziek
Landelijk
Zweeloo uitzicht kerk voren land

Bij het kerkje in Zweeloo ligt een verhaal verborgen in het Drentse zand. In de muziektheatervoorstelling De Vlinderprinses wordt dit stukje geschiedenis op haar geboortegrond tot leven gebracht.

Het muzikale verhaal van een mysterieuze prinses
  • theater, dans en film
Drenthe