Wat fijn dat je iets wilt betekenen voor onze actie!

Duizenden cultuurmakers zijn in nood: ze kunnen door de corona-maatregelen hun projecten niet of maar deels uitvoeren. Er dreigt veel moois verloren te gaan. Daarom voert het Cultuurfonds vanaf 17 augustus actie om cultuurmakers te ondersteunen en zo cultuur levend te houden.

Of je nu cultuurmaker bent of cultuurliefhebber, of je nu ondersteuning nodig hebt of niet, jij kunt ons helpen om deze actie onder de aandacht te brengen.

Dit is wat je kunt doen:

 

  • Maak een C van cultuur
    Veel cultuurmakers en cultuurliefhebbers gingen je al voor: we maakten van hen een foto waarop zij de C van cultuur maakten om aandacht te vragen voor de cultuursector. Ook jij kunt zo’n foto of video delen. Maar voel je vooral vrij om een eigen invulling te geven aan de C met een kunstwerk, een rap, een video of groepsfoto: laat jouw unieke C van cultuur zien of horen.
2
3
  • Deel je C met de rest van de wereld met #houdcultuurlevend en #cultuurfonds
    Door deze # te gebruiken bij het delen van je bericht op social media kunnen we je bijdrage vinden, liken en delen. Vergeet ‘m dus niet!
  • Roep iedereen op om te doneren en onze cultuurmakers financieel te ondersteunen
    Dat mag in je eigen woorden, maar hieronder geven we je ter inspiratie de kernboodschap van de campagne en twee korte social-teksten mee die je kunt overnemen:

Kernboodschap

Op dit moment staat duizenden cultuurmakers het water aan de lippen: ze kunnen door de corona-maatregelen hun projecten niet of maar deels uitvoeren. De nood wordt steeds hoger. Er dreigt veel moois verloren te gaan.

Daarom is het Prins Bernhard Cultuurfonds een grote actie gestart om cultuurmakers te ondersteunen. Zodat er kunst, theater, mode, muziek en poëzie gemaakt kan blijven worden. Ook uw hulp is nodig. Kom met ons in actie en doneer!

Social tekst variant 1

Het is nu of nooit voor veel cultuurmakers. Help jij ze door de crisis? Kom dan nu in actie samen met @cultuurfonds en doneer op houdcultuurlevend.nl
#houdcultuurlevend #cultuurfonds

Social tekst variant 2

Een mens kan niet zonder cultuur. Ik niet. Jij niet. Niemand niet. Daarom deel ik deze belangrijke actie van @cultuurfonds. Het is namelijk nu of nooit voor veel cultuurmakers. Help jij ze door de crisis? Kom ook in actie en doneer op houdcultuurlevend.nl
#houdcultuurlevend #cultuurfonds

Dus: Doe mee! Maak een C. Deel met #houdcultuurlevend. En roep op om te doneren via houdcultuurlevend.nl!

Hartelijk dank namens alle cultuurmakers in nood! En namens actievoerders Jeangu Macrooy, Anton Corbijn, Dolly Bellefleur, Janne Schra, Jord Knotter, Micha Hamel en Urmie Plein. En bedankt namens ons, het Prins Bernhard Cultuurfonds.